Transparency International Romania a prezentat, ieri, raportul partial al Centrului de Resurse Anticoruptie in Justitie. Raportul a fost realizat in perioada ianuarie-iunie 2006 si a urmarit in special modul in care cetatenii percep justitia. Transpa
Transparency International Romania a prezentat, ieri, raportul partial al Centrului de Resurse Anticoruptie in Justitie. Raportul a fost realizat in perioada ianuarie-iunie 2006 si a urmarit in special modul in care cetatenii percep justitia. Transparency International a ajuns la concluzia ca imaginea justitiei si a tuturor magistratilor este mult mai rea decat realitatea. Conform raportului, neincrederea cetatenilor in sistemul judiciar este determinata, de cele mai multe ori, de greutatea cu care se solutioneaza cererile de judecata, indiferent daca acestea sunt circumscrise dreptului civil, penal, comercial sau administrativ. Sistemul judiciar romanesc este considerat de cetateni ca fiind unul "incet", instantele avand tendinta sa tergiverseze procesele. Lipsa de transparenta este un alt semn de intrebare care planeaza asupra sistemului judiciar. De exemplu, au existat situatii in care o persoana, adresand o cerere judecatorului, a fost obligata sa fie reprezentata de avocat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.