UEFA a publicat noul sau barem disciplinar pentru sezonul 2006-2007, in cadrul caruia se prevad pedepse mai mari pentru comportamentul cu caracter rasist. In acest moment, UEFA prevede cel putin cinci meciuri de suspendare pentru orice insulta "adusa
UEFA a publicat noul sau barem disciplinar pentru sezonul 2006-2007, in cadrul caruia se prevad pedepse mai mari pentru comportamentul cu caracter rasist. In acest moment, UEFA prevede cel putin cinci meciuri de suspendare pentru orice insulta "adusa demnitatii umane a unei persoane si a unui grup de persoane, incluzand culoarea pielii, rasa, religia sau originea etnica". O amenda de 30.000 de franci elvetieni (19.000 euro) este, de asemenea, prevazuta pentru o federatie sau un club ai caror suporteri se fac vinovati de asemenea comportamente! "In circumstante particulare, comisia de disciplina poate impune sanctiuni suplimentare federatiei sau clubului responsabil, precum cea de a juca unul sau mai multe meciuri cu portile inchise, pierderea partidei la <<masa verde>>, retragerea de puncte sau descalificarea", se arata in noul cod disciplinar. Articolul 55 al statutelor FIFA prevede meciuri de suspendare, suspendarea stadioanelor, amenzi, dar, mai ales, deducerea de puncte sau, in plus, o descalificare a echipei pentru a sanctiona comportamentele de natura rasista pe stadioane, pe teren sau in tribune. Plecand de la aceste considerente, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti a anuntat ca 120 de politisti, dintre care 80 de siguranta publica si investigatii criminale si 40 de politie rutiera vor fi mobilizati pentru asigurarea desfasurarii in conditii optime de ordine si siguranta a meciului dintre Steaua si ND Gorica.
Steaua a fost deja sanctionata de UEFA pentru rasism, in sezonul trecut al cupelor europene, dupa meciul de pe teren propriu cu Shelbourne, fiind nevoita sa joace urmatoarea partida, cu Valerenga, la Constanta. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.