Depunerea proiectelor pe programele SAPARD s-a incheiat, insa au ramas in asteptare 1.700 de proiecte, pentru care exista posibilitatea sa se creeze un "SAPARD romanesc" a declarat luni, intr-o emisiune televizata, ministrul Agriculturii, Gheorghe Fl
Depunerea proiectelor pe programele SAPARD s-a incheiat, insa au ramas in asteptare 1.700 de proiecte, pentru care exista posibilitatea sa se creeze un "SAPARD romanesc" a declarat luni, intr-o emisiune televizata, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. "Incheiem astazi depunerea de proiecte pe programele SAPARD, dar avem 1.700 de proiecte in asteptare, pe care speram sa le dam... sa cream un SAPARD romanesc, o finantare, ca sa nu-i descurajam pe fermieri, pana la sfarsitul anului, iar de la 1 ianuarie 2007 sa dam bani pe programe de dezvoltare rurala", a precizat Flutur, citat de Rompres. Potrivit acestuia, piata arata ca nu exista suficiente firme de consultanta, o piata a firmelor de proiectare in Romania si ca exista monopoluri judetene. Conform datelor furnizate de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit pana in acest moment, prin Programul SAPARD au fost solicitate 1,66 miliarde de euro pentru finantarea a 5.301 de proiecte, dintre care 3.883 de proiecte in valoare de 1,18 miliarde de euro au fost deja declarate eligibile. Restul celor 1.418 de cereri de finantare se afla in diferite etape de verificare si evaluare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.