Curtea de Apel Pitesti a respins, ieri, cererea formulata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului privind suspendarea hotararilor Adunarii Generale a Actionarilor companiei Vel Pitar Ramnicu-Valcea, din 10 martie, de delistare a titlur
Curtea de Apel Pitesti a respins, ieri, cererea formulata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului privind suspendarea hotararilor Adunarii Generale a Actionarilor companiei Vel Pitar Ramnicu-Valcea, din 10 martie, de delistare a titlurilor companiei de la Bursa de Valori Bucuresti.
Actionarul majoritar al Vel Pitar, Broadhurst Investments, care detine 80,4% din titluri, a votat in favoarea delistarii titlurilor companiei de la BVB si raportul de evaluare intocmit de firma Elf Expert, inclusiv pretul care urma sa fie platit actionarilor care doresc sa se retraga din societate, de 1,7247 lei/actiune. Statul care detine 2,83% din actiuni, reprezentat de AVAS, a votat impotriva atat in privinta delistarii, cat si in ceea ce priveste raportul de evaluare intocmit de Elf Expert, si a hotarat sa actioneze in judecata Vel Pitar, transmite Mediafax.
In urma unui recurs al Vel Pitar, Curtea de Apel Pitesti a emis o decizie irevocabila care modifica prima sentinta, in care Tribunalul Valcea a hotarat suspendarea celor doua hotarari aprobate in AGA din luna martie, respingand astfel cererea de suspendare a hotararilor formulata de AVAS. Astfel, hotararile privind delistarea titlurilor Vel Pitar, cat si raportul intocmit de Elf Expert sunt considerate valabile. Grupul Vel Pitar a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 264,9 milioane de lei si un profit de 6,2 milioane de lei. Anul acesta compania are un program de investitii pentru modernizarea echipamentelor de productie, dar si pentru promovarea produselor, in valoare de 32,1 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.