Peste 3.000 de carutasi au fost amendati in acest an pentru ca au circulat cu atelaje pe strazile Capitalei, a anuntat seful Brigazii de Politie Rutiera, comisarul-sef Marian Motoc. De la inceputul anului au fost aplicate 3.155 de sanctiuni posesoril
Peste 3.000 de carutasi au fost amendati in acest an pentru ca au circulat cu atelaje pe strazile Capitalei, a anuntat seful Brigazii de Politie Rutiera, comisarul-sef Marian Motoc. De la inceputul anului au fost aplicate 3.155 de sanctiuni posesorilor de carute, cu 1.003 mai multe decat in primele sapte luni ale lui 2005, informeaza un comunicat emis de Brigada de Politie Rutiera. Politistii au constatat ca majoritatea celor sanctionati au recidivat, avand deja intre 6 si 19 procese verbale intocmite pentru aceeasi contraventie. Cei care circula cu carutele prin Capitala pot primi amenzi cuprinse intre 60-300 de lei, insa aceste sume nu sunt intotdeauna platite. Acest lucru este posibil deoarece legislatia nu permite achitarea pe loc a penalizarii sau ca urmare a faptului ca vinovatii, proveniti in general din patura saraca a societatii, nu au banii necesari.
In cazul in care Brigada de Politie Rutiera actioneaza impreuna cu Politia Comunitara, este de asemenea posibila confiscarea atelajelor. Insa nici aceasta masura nu are ca efect scoaterea din trafic a carutelor, deoarece cele 63 de vehicule cu tractiune animala retinute in acest an de primariile de sector au fost restituite proprietarilor, dupa ce acestia au achitat contravaloarea cheltuielilor efectuate cu transportarea, depozitarea si paza carelor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.