la coma si deces, in cazuri extreme. In conditii normale, pierdem in fiecare zi apa prin respiratie, transpiratie - 0,5 l pe zi -, prin urina, dar si prin lacrimare. Totusi, nu este neobisnuit ca deshidratarea sa fie produsa prin voma, diaree, febra
la coma si deces, in cazuri extreme. In conditii normale, pierdem in fiecare zi apa prin respiratie, transpiratie - 0,5 l pe zi -, prin urina, dar si prin lacrimare. Totusi, nu este neobisnuit ca deshidratarea sa fie produsa prin voma, diaree, febra sau expunere excesiva la soare. In unele cazuri, poate fi cauzata si de pierderi excesive de urina. Contrar mentalitatii colective, deshidratarea nu se produce numai in cazul pierderii apei din organism, ci si din cauza alterarii sarurilor minerale. Apa ia cu ea din organism bicarbonat - in cazul diareelor, potasiu - in cazul urinarilor excesive, vomelor si diareelor grave, si sodiu - in cazul folosirii diureticelor.

Simptome:


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.