Proprietarii din cladirile cu risc seismic ridicat care refuza lucrarile de consolidare a imobilelor - nu-si dau acordul scris sau nu permit accesul in locuinta pentru lucrari - vor raspunde penal, pentru ca pun in pericol viata celorlalti locat
Proprietarii din cladirile cu risc seismic ridicat care refuza lucrarile de consolidare a imobilelor - nu-si dau acordul scris sau nu permit accesul in locuinta pentru lucrari - vor raspunde penal, pentru ca pun in pericol viata celorlalti locatari, a anuntat Laszlo Borbely, ministrul delegat al Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului.

""Am discutat cu Ministerul Justitiei si sunt de acord cu modificarea legislatiei. Sper ca intr-o luna va deveni efectiva"", a declarat Borbely. Decizia a fost luata pentru ca, desi expertiza, proiectul si executia lucrarilor sunt suportate de la bugetul de stat, fiind obligati sa plateasca, timp de 25 de ani fara dobanda, doar proprietarii cu venituri peste venitul mediu, cererile de consolidare sunt putine. Astfel, in Capitala, din cele 120 de cladiri construite inainte de 1940, doar pentru noua consolidarea a fost finalizata, alte 12 sunt in lucru si 55 se afla pe lista ministerului. (Florina Zainescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.