Conducerea UDMR a alergat mingea pe un teren de fotbal, alaturi de organizatiile de tineret ale formatiunii, intr-un meci cu o miza colosala: iesirea de la guvernare. In cele din urma, toata lumea a rasuflat usurata pentru ca echipa condusa de poetul
Conducerea UDMR a alergat mingea pe un teren de fotbal, alaturi de organizatiile de tineret ale formatiunii, intr-un meci cu o miza colosala: iesirea de la guvernare. In cele din urma, toata lumea a rasuflat usurata pentru ca echipa condusa de poetul-vicepremier Marko Bela s-a intrecut pe sine, i-a batut pe tinerii maghiari cu scorul de 3-2 si UDMR a ramas sa guverneze tara. Echipa UDMR a fost condusa magistral de Marko Bela si completata de ministrii Borbely Laszlo si Nagy Zsolt, senatorul Gyorgy Frunda s.a.m.d. Jocul a fost arbitrat de presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret, Borbely Karoly. De pe urma meciului desfasurat in cadrul festivalului "Felsziget" (Peninsula) de la Targu Mures, liderii UDMR nu s-au ales doar cu o continuitate in functii, dar si cu un pocal.
Zsolt Nagy vrea ca Uniunea sa devina partid
Inainte de a intra pe terenul de fotbal, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Nagy Zsolt a propus ca UDMR sa ia forma unui partid, pentru mai multa operativitate. Potrivit ministrului, Consiliul Reprezentantilor Unionali a devenit "o obisnuinta", pe care fiecare membru o bifeaza o data la trei luni, dar nu mai este organul care sa asigure un cadru bun de functionare interna. "Consiliul Reprezentantilor Unionali nu mai este forul potrivit sa imparta sarcini si sa traga la raspundere, deci ar trebui altceva sau s-ar putea intari un alt departament", a spus Zsolt Nagy. Referindu-se la posibilitatea ca UDMR sa ia forma unui partid, ministrul a spus ca nu ia in considerare o ideologie anume, "dar din punctul de vedere al eficientei si a disciplinei interioare este nevoie ca organizatia sa functioneze mai mult ca un partid". Nagy s-a referit in context la nevoia de a gasi masuri disciplinare pentru acei consilieri locali care nu voteaza asa cum vrea UDMR sau pentru primarii care nu participa la forurile unionale care ii privesc. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.