Fara limita de varsta
Aleea din Parcul Cismigiu a fost, sambata, plina de oameni dornici sa invete sau, pur si simplu, sa exerseze tangoul argentinian. Acestia au venit cu mic, cu mare, inca de la ora 14.00, in asteptarea momentelor


Fara limita de varsta
Aleea din Parcul Cismigiu a fost, sambata, plina de oameni dornici sa invete sau, pur si simplu, sa exerseze tangoul argentinian. Acestia au venit cu mic, cu mare, inca de la ora 14.00, in asteptarea momentelor promise. si chiar de la ora 14.00 muzica a inceput sa cante: melodii straine, romanesti sau celebrul Gica Petrescu i-au incitat pe cativa batrani, care nu s-au putut abtine sa nu valseze ca pe vremea lor. Doamna Mery Iancu a recunoscut ca nimic nu e mai frumos ca tangoul. La cei 66 de ani ai ei, femeia dansa si se simtea ca la 40. "Daca ar fi tot timpul vara, zilnic as asculta si as dansa", ne-a explicat ea fredonand o melodie ce se auzea pe fundal. Tinerii s-au aratat mai rezervati. Ei nu s-au incumetat sa danseze din proprie initiativa, dar la lectii s-au dovedit a fi cei mai harnici elevi. "Am venit special pentru a invata sa dansam. Uitandu-ne la cei care stiu, ne simtim putin complexati, dar speram sa invatam si noi cat mai repede si mai bine" , ne-au spus tinerii Marian si Ramona.

Atmosfera Cismigiului trezeste amintiri
Lectiile de tango au inceput la ora patru, desi, sambata, multi cursanti se prezentasera de la ora doua. Cum afara vremea era placuta, iar copacii ofereau o umbra numai buna de lenevit pe banca, batranii veniti s-au imprietenit si au inceput sa-si povesteasca viata, in special momentele care aveau legatura cu tangoul. Daca stateai pe banca, langa ei, ii auzeai pe fiecare povestind, in soapta, cand a cochetat pentru prima oara cu tangoul sau cu valsul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.