Incepand din toamna, in fiecare centru universitar din tara va exista o comisie alcatuita din reprezentanti ai studentilor, ai rectoratului, ai Politiei si Parchetului, precum si reprezentanti ai presei, comisie la care studentii sa poata sa vina si
Incepand din toamna, in fiecare centru universitar din tara va exista o comisie alcatuita din reprezentanti ai studentilor, ai rectoratului, ai Politiei si Parchetului, precum si reprezentanti ai presei, comisie la care studentii sa poata sa vina si sa reclame abuzurile si fenomenele de coruptie universitara: spaga la cazare, spaga la examene, cazurile de furt intelectual, precum si abuzurile sexuale. Asta isi propun sa faca reprezentantii Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR), care au ales pentru proiectul lor o denumire indrazneata: "DNA-ul studentesc". "Vrem sa cream, in acest mod, o presiune asupra celor care sunt responsabili de neregulile din sistemul universitar. Vrem sa facem ceva pentru studenti pentru ca, de multe ori, ei nu stiu la cine sa se planga. Sau, daca stiu la cine sa reclame, le e teama sa mearga la conducerea facultatii si sa spuna. Noi ne dorim sa fim o punte intre studenti si organismele care-ar trebui sa rezolve problemele. Ei vin la noi fara frica, noi preluam informatia, cautam solutii si promovam rezultatele", spune Florentin Gust, presedintele UNSR.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.