Scaunul de sef al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (fosta Agentie Sapard) nu are cautare, pentru ca nici un candidat nu s-a inscris, in termenul legal, la concursul ce trebuia sa se tina pe 2 august. Postul a devenit vacant dupa
Scaunul de sef al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (fosta Agentie Sapard) nu are cautare, pentru ca nici un candidat nu s-a inscris, in termenul legal, la concursul ce trebuia sa se tina pe 2 august. Postul a devenit vacant dupa ce fostul director general, Samoila Szabo, si-a dat demisia la "recomandarea" ministrului Agriculturii, dar dupa ce UDMR i-a retras sprijinul politic. La vremea respectiva, Szabo a lasat sa se inteleaga ca o posibila cauza pentru inlocuirea din functie ar fi neimplicarea sa in "anumite smecherii". Potrivit protocolului de guvernare, functia de sef al Agentiei Sapard revine UDMR care, se pare, nu are noroc la numiri in acest post. Initial, pentru functia de director general a fost inaintat numele unui candidat care nu avea destula scoala. In cele din urma a ajuns seful Companiei Nationale a Uraniului. La Agentia Sapard, postul a fost ocupat de Samoila Szabo, dupa ce a sustinut concursul, asa cum cere legea. Dupa destituirea acestuia, imediat UDMR a inaintat numele altui candidat, Nagy Istvan, care, se pare, a avut tot probleme de dosar. Potrivit legislatiei, noul candidat al UDMR nu a corespuns criteriilor de vechime in functie, fiind prea tanar. In aceste conditii, nu a avut cine "candida" la examen. Pana la acoparea oficiala a postului, functia de director general este asigurata de adjunctul de la Agentia Sapard, Dan Gherghelas, agreat de ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Pe piata, chiar se auzise de un schimb de posturi intre PNL si UDMR, astfel ca PNL sa ramana cu Agentia Sapard, iar UDMR sa primeasca, in schimb, Agentia Nationala de Consultanta Agricola. La ora actuala, Agentia Sapard este supusa unui regim de lucru extrem de intens, la sfarsitul acestei luni terminandu-se perioada de depunere a proiectelor pentru ca s-au epuizat fondurile. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.