Premierul Tariceanu a declarat ieri, pentru Mediafax, ca restructurarea Guvernului va mentine raportul de forte in Coalitie si va presupune inclusiv reducerea numarului de agentii guvernamentale. Premierul a avertizat ca, daca ministrii nu vor av
Premierul Tariceanu a declarat ieri, pentru Mediafax, ca restructurarea Guvernului va mentine raportul de forte in Coalitie si va presupune inclusiv reducerea numarului de agentii guvernamentale.

Premierul a avertizat ca, daca ministrii nu vor avea curajul sa adopte astfel de masuri si vor recurge doar la o cosmetizare, decizia restructurarii va fi luata de el. De altfel, ieri au aparut noi semne de opozitie dinspre PD. Astfel, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a anuntat ca nu vrea sa renunte la vreun secretar de stat, considerand ca eliminarea acestor posturi din ministere nu trebuie sa se faca ""aritmetic"", ci sa se tina cont de activitatea fiecaruia. Ea a admis insa ca, daca va exista o hotarare a Executivului pentru eliminarea unuia din posturi, se va supune. Si ministrul Educatiei, Mihail Hardau, spera sa-si pastreze cei patru secretari de stat. La Ministerul Muncii, tot un portofoliu democrat ca si Justitia si Educatia, s-a redus numarul secretarilor de stat doar cu vorba, pentru ca, de fapt, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a devenit autonoma, iar Silviu Bian ocupa acum functia de presedinte cu rang de secretar de stat. MMSSF a anuntat ieri ca Agentia a devenit autonoma, ea fiind in coordonarea ministerului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.