O stire vehiculata, sambata, de unele canale media privind rapirea a doi jurnalisti romani in Irak, unul de la ZIUA, altul de la Evenimentul Zilei, nu se confirma, singurii ziaristi romani acreditati in aceasta tara in prezent fiind cei trei aflati l
O stire vehiculata, sambata, de unele canale media privind rapirea a doi jurnalisti romani in Irak, unul de la ZIUA, altul de la Evenimentul Zilei, nu se confirma, singurii ziaristi romani acreditati in aceasta tara in prezent fiind cei trei aflati la Talil, in apropiere de An-Nasiryya, alaturi de corespondentul Radio Romania Actualitati, Radu Dobritoiu, informeaza Rador. Trimisul RRA a relatat, ieri, ca toti trei sunt bine paziti de fortele coalitiei. "Cei trei jurnalisti romani sositi in sudul Irakului sunt in tabara de infanterie a Batalionului 811 de langa An-Nasiryya si isi continua activitatea de documentare in aceasta zona. Este vorba de redactorii Silvia Vranceanu, Liliana Nicolae si fotoreporterul Bogdan Stamatin. Atat eu, cat si colegii mei, care se afla temporar aici, nu am fost nici o clipa in pericolul de a fi rapiti, beneficiind in permanenta de protectia trupelor romanesti sau italiene", a declarat Radu Dobritoiu. "Cu exceptia unui coleg de la cotidianul ZIUA nici o institutie de presa nu a incercat sa ne contacteze pentru a verifica stirea" a subliniat corespondentul RRA in Irak.
Despre posibila deplasare in Irak si a altor ziaristi romani, in afara celor trei, a fost chestionat si ambasadorul roman la Bagdad, Mihai Stuparu. "Nu am date despre nici un alt jurnalist roman care sa se afle in Irak, in afara de jurnalistii care se afla la Talil si au participat la schimbarea de comanda la batalionul romanesc", a spus Stuparu. Urmeaza ca MAE sa verifice cine si de ce a transmis acest zvon care a tulburat, sambata, media centrale si organele de informatii, noteaza Rador.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.