"Desteapta-te, romane" a fost sambata pe buzele tuturor, dar mai cu seama tiparit pe foi volante, pentru ca cei nefamiliarizati sa nu se faca de ras si de la "barbarii de tirani" sa treaca la "sa facem din tun tractoare...". Ziua Imnului National a f
"Desteapta-te, romane" a fost sambata pe buzele tuturor, dar mai cu seama tiparit pe foi volante, pentru ca cei nefamiliarizati sa nu se faca de ras si de la "barbarii de tirani" sa treaca la "sa facem din tun tractoare...". Ziua Imnului National a fost marcata la Bucuresti si in toata tara, prin diverse ceremonii publice. Primarul, prefectul, vreun ministru, sa dea greutate si consistenta momentului si cativa gura-casca chemati de fanfara militara.
In Capitala, Ziua Imnului National a fost sarbatorita in Piata Tricolorului din fata Cercului Militar National. Evenimentul a debutat cu un moment de rugaciune si inchinare pentru poporul roman, urmat de o alocutiune rostita de prefectul Capitalei, Mioara Mantale, care a subliniat faptul ca "Imnul National al Romaniei inseamna momentul solemn de afirmare a identitatii poporului roman si un indemn la trezirea unitatii de neam". Doamna prefect, patrunsa de "solemnitatea" festivitatii in momentul in care a inceput intonarea Imnului National, a cantat cu mult avant, pentru ca, dupa cum a marturisit, ii place imnul. Doar primele patru strofe, ca asa se "uziteaza" pe la ceremonii. Dar nici pe astea nu le stia prea bine, asa ca se inspira de pe o foaie, decat sa se incurce, mai bine... citeste!
Dar nici hartia respectiva nu era una obisnuita, avea antet, stema Romaniei, ce mai, era un act oficial.
Inclinam astfel sa credem ca la fiecare sarbatoare nationala, Imprimeria Nationala scoate cateva zeci de tomuri special pentru a fi distribuite demnitarilor... care stiu sa citeasca.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.