Peste 50 de civili libanezi, printre care se aflau 22 de copii, si-au pierdut viata la Qana (scris si Kana ori Cana), localitate sudica libaneza, situata la est de Tyr, pe care Israelul a bombardat-o ieri-dimineata. Este cel mai sangeros atac comis d
Peste 50 de civili libanezi, printre care se aflau 22 de copii, si-au pierdut viata la Qana (scris si Kana ori Cana), localitate sudica libaneza, situata la est de Tyr, pe care Israelul a bombardat-o ieri-dimineata. Este cel mai sangeros atac comis de la inceputul ostilitatilor - 12 iulie - lui cazandu-i victime din nou civili si copii nevinovati. Potrivit unor relatari, mai multe case s-au prabusit, iar un imobil de trei etaje, in care se aflau o suta de civili, a fost pulverizat. Martori oculari si reprezentanti ai Crucii Rosii libaneze au precizat ca, dintr-un singur loc, au fost scoase cadavrele a 12 copii, patru femei si patru barbati. La degajarea cadavrelor, localnicii si-au folosit mainile pentru a inlatura molozul si bucatile mari din zid, intrucat utilajele lipseau in totalitate. "Sub daramaturi se mai aflau intre 15 si 20 de persoane. Cele mai multe dintre ele sunt considerate decedate, dar am auzit si cateva gemete", relata un responsabil al Apararii Civile libaneze.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.