Cel mai tare campionat din istorie a inceput violent.

La Timisoara, cinci fani ai Stelei au fost bagati in spital de banateni, care i-au atacat cu cutite si cu bate si care, apoi, au bombardat cu pietre autocarul „ros-albastrilor&l
Cel mai tare campionat din istorie a inceput violent.

La Timisoara, cinci fani ai Stelei au fost bagati in spital de banateni, care i-au atacat cu cutite si cu bate si care, apoi, au bombardat cu pietre autocarul „ros-albastrilor“. Unii dintre timisorenii mai infierbantati si-au dat din nou in petic sambata seara, transformand in teatru de razboi ceea ce trebuia sa fie o sarbatoare a fotbalului romanesc. Fanii lui Poli Timisoara au batut si injunghiat cativa suporteri ai Stelei, iar la finalul meciului de pe „Dan Paltinisanu“, incheiat la egalitate, 0-0, ei au atacat cu pietre autocarul care ii transporta pe „ros-albastri“ spre aeroport.

Aversiunea banatenilor fata de Steaua a dat nastere unor manifestari care au depasit limita barbariei in orasul despre care lor le place sa spuna ca este „leaganul civilizatiei“. Dupa ce, in primavara, mai multi fani ai Politehnicii Timisoara i-au impiedicat pe simpatizantii Stelei sa se bucure de calificarea „ros-albastrilor“ in semifinalele Cupei UEFA, sambata seara s-au int amplat lucruri mult mai grave. Cu cateva ore inainte de meci, o parte a galeriei „violetilor“ a pornit „la vanatoare“ de stelisti in oras. In urma batailor, cinci suporteri ai Stelei au ajuns la spital cu fracturi si rani provocate de cutit, iar alte cateva zeci au suferit leziuni usoare.

Replica banatenilor: 'Voi sunteti din tiganie>>
Dorind sa-si faca singuri dreptate, bucurestenii au incercat sa le plateasca polite spectatorilor din jurul galeriei „ros-albastre“, aruncand cu petarde in mijlocul sustinatorilor echipei de pe Bega. In replica, suporterii lui Poli Timisoara au apelat si la scandari rasiste, de care nu au fost straini nici sezonul trecut, cand au scapat „basma curata“ doar datorita caracterului lui Banel Nicolita. Potrivit site-ului onlinesport.ro, fanii gazda au scandat, la un moment dat, „din tiganie, voi sunteti din tiganie“, facand referire la faptul ca stelistii reprezinta o alta regiune a tarii. Banatenii nu s-au multumit, insa, cu atat si au trecut actele de agresiune la un alt nivel. Dupa meci, ei au aruncat cu pietre in autocarul care ii transporta spre aeroport pe fotbalistii Stelei.

Stelistii au 'furat-o>> si in gara din Craiova
„Timisoara este o deplasare de risc maxim, mare noroc ca nu ne-au batut. Ne-am ascuns intr-un bar. Erau vreo 30 de oameni aproximativ 150 kg fiecare, avand la ei bate si pietre, stateau ascunsi dupa toate colturile si cand facea unul semn, ieseau si ne inconjurau“, este marturia unui suporter stelist ajuns cu bine la gara de pe malul Begai.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.