Potrivit proiectului de lege privind administrarea fondului de pensie privat, taxa pentru infiintarea unei societati de pensii private va fi de 50.000 euro, iar pentru autorizarea administratorilor de fonduri de pensii private de 20.000. Conform ace
Potrivit proiectului de lege privind administrarea fondului de pensie privat, taxa pentru infiintarea unei societati de pensii private va fi de 50.000 euro, iar pentru autorizarea administratorilor de fonduri de pensii private de 20.000. Conform aceluiasi proiect de lege elaborat de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), taxa de autorizare pentru administrare a fondului facultativ de pensii este de doar 10.000 euro. O nimica toata am putea spune daca tinem cont de faptul ca societatile de acest gen vor administra pensiile a zeci de milioane de romani. Acest lucru, si nu numai, a facut ca unii politicieni autohtoni sa nu aiba incredere in companiile particulare pe mana carora se vor da banii cetatenilor. „Legea este mult prea permisiva cu aceste societati, ceea ce ar deschide poarta pentru potentiale abuzuri. Prin acest act normativ, administratorii fondului nu sunt trasi la raspundere, iar taxa de 20.000 euro o poate plati orice bisnitar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.