Cred ca a fost o intalnire in care am confirmat ca si una si alta din parti au indeplinit ceea ce se stabilise cu un an in urma si eu va pot spune ca observ cu placere ca lucrurile stabilite anul trecut - legate de Moldova, ca SUA sa sustina constant
Cred ca a fost o intalnire in care am confirmat ca si una si alta din parti au indeplinit ceea ce se stabilise cu un an in urma si eu va pot spune ca observ cu placere ca lucrurile stabilite anul trecut - legate de Moldova, ca SUA sa sustina constant integritatea teritoriala a Moldovei - au devenit un punct de politica externa consecvent al SUA cand vine vorba de zona Marii Negre si de problema transnistreana. Constat, de asemenea, ca SUA au organizat acel Black Sea Trust Fund pentru dezvoltarea relatiilor legate de Marea Neagra, pe care l-au finantat deja cu 10 milioane de dolari. Constat, de asemenea, cu placere, ca ramanem pe aceleasi puncte de vedere legate de parteneriatul strategic si de nevoia consolidarii acestui parteneriat. De asemenea, presedintele Bush a putut constata ca noi ne-am angajat sa organizam o dezbatere legata de Marea Neagra si iata ca Forumul Marii Negre a fost un moment de dezbatere, un moment important in ceea ce inseamna discutiile despre problemele reale ale Marii Negre. Constat, de asemenea, ca avem puncte de vedere comune in ceea ce priveste problematica din Orientul Apropiat cum, de asemenea, constat ca si una si alta din parti au viziuni care vizeaza necesitatea securizarii Balcanilor de Vest.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.