Majestate Sa Regele Mihai I al Romaniei a adresat ieri un mesaj catre Comunitatea evreiasca de romani in care isi exprima regretul fata de pierderea Marelui Rabin Safran, "prieten drag noua, cu care am avut atatea de facut in timpurile cele mai grele
Majestate Sa Regele Mihai I al Romaniei a adresat ieri un mesaj catre Comunitatea evreiasca de romani in care isi exprima regretul fata de pierderea Marelui Rabin Safran, "prieten drag noua, cu care am avut atatea de facut in timpurile cele mai grele ale comunitatii evreiesti si ale tarii". "Imi aduc atat de bine aminte de toate intalnirile, destul de numeroase, pe care eu si mama mea, Regina Elena le-am avut cu Rabinul. Era apropiat Familiei mele si Tarii", se arata in mesajul Majestatii Sale. Regele Mihai I a sustinut ca "este o pierdere foarte grea pentru noi toti si indeosebi pentru evreii romani si comunitatile evreiesti din Romania", precizand ca trimite un ultim omagiu "acestui om care nu a incetat toata viata lui sa poarte pe umeri suferintele atator generatii de evrei". (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.