In cadrul festivalului Peninsula 2006, de la Targu Mures, are loc, in perioada 26-30 iulie, prima campanie de popularizare a internetului, intitulata "Lasa-ti amprenta pe net!". La festivitate a fost prezent si ministrul comunicatiilor si tehnologiei
In cadrul festivalului Peninsula 2006, de la Targu Mures, are loc, in perioada 26-30 iulie, prima campanie de popularizare a internetului, intitulata "Lasa-ti amprenta pe net!". La festivitate a fost prezent si ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy, care a declarat ca Romania se apropie de media europeana in ceea ce priveste rata de utilizare a internetului in randul populatiei. In prezent, in Romania, aceasta rata este de 28% si se estimeaza ca va creste cu 5%, pana in 2007, adica numarul utilizatorilor va fi de sapte milioane. "Doar in prima zi a festivalului cele 30 de computere puse la dispozitie de ministerul comunicatiilor si tehnologiei informatiei (MCTI), pentru acces gratuit la internet, au primit peste 700 de utilizatori. In urmatoarele patru zile, estimam ca mai mult de 2.000 de persoane vor petrece cel putin o ora pe internet", a afirmat ministrul Zsolt Nagy.
Scopul acestei campanii este popularizarea ideii de comunicare electronica in randul tuturor categoriilor sociale, fara discriminari si fara interdictii. Organizatorii, vor asigura participantilor, pe tot parcursul festivalului, accesul la internet. Acestia, vor putea sa isi verifice casutele postale electronice, vor putea tine legatura cu familia si prietenii sau partenerii de afaceri. Alte actiuni ale campaniei, sunt organizarea unei caravane de laboratoare de informatica mobile in cateva tabere scolare de pe teritoriul Romaniei si lansarea unor spatii publice, in care accesul la internet sa fie gratuit. MCTI isi propune sa continue aceasta campanie de popularizare a folosirii internetului, cu niste programe de educare a tinerilor in privinta navigarii sigure pe internet, pentru a evita abuzurile online.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.