Crestinii ortodocsi vor lasa luni sec pentru Postul Adormirii Maicii Domnului, iar de marti incepe efectiv postul. Acesta dureaza pana pe 15 august, cand se va praznui Adormirea Maicii Domnului. In acest post nu se fac nunti. Uniunea Europeana
Crestinii ortodocsi vor lasa luni sec pentru Postul Adormirii Maicii Domnului, iar de marti incepe efectiv postul. Acesta dureaza pana pe 15 august, cand se va praznui Adormirea Maicii Domnului. In acest post nu se fac nunti. Uniunea Europeana a aprobat recent finantarea unor proiecte de cercetare asupra celulelor susa (celula matca n.n.), desi unele state membre s-au opus, permitand astfel adoptarea noului program european de cercetare pentru urmatorii sapte ani, in valoare de 50 de miliarde de euro. Acest acord adoptat pe 24 iulie a fost calificat drept „macabru“ de jurnalul Vaticanului, „Obsservatore Romano“.

Reactia dura a Vaticanului survine dupa ce guvernul italian al lui Romano Prodi s-a aliniat majoritatii in cadrul Consiliului ministrilor europeni, votand in favoarea finantarii unor asemenea proiecte. Aceasta orientare nu mai surprinde, deoarece, la 15 iunie a.c., Italia si-a retras si semnatura de pe o „declaratie etica“ care se opunea finantarii din fonduri comunitare a cercetarii asupra embrionilor, fapt care a provocat o reactie aprinsa din partea cotidianului amintit.

In ultima vreme, sunt evidente in acest sens eforturile comune ale Bisericilor Ortodoxe si Romano-Catolice de a informa opinia publica din perspectiva crestina pe probleme cum sunt bioetica, demnitatea vietii umane, importanta protejarii familiei, rolul credintei in viata publica si recuperarea identitatii culturale crestine a Europei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.