Regimul separatist din Abhazia a transmis ieri ca isi rezerva dreptul de a folosi forta impotriva intentiei Georgiei de a instala un alt guvern al regiunii. Separatistii, sprijiniti de Moscova, se afla, de cateva zile, in mijlocul unui conflict arma
Regimul separatist din Abhazia a transmis ieri ca isi rezerva dreptul de a folosi forta impotriva intentiei Georgiei de a instala un alt guvern al regiunii. Separatistii, sprijiniti de Moscova, se afla, de cateva zile, in mijlocul unui conflict armat cu fortele guvernamentale. Presedintele Mihail Saakasvili anuntase ca va muta guvernul pro-georgian al Abhaziei, aflat „in exil“ din 1990, intr-o zona marginala Abhaziei, care se afla acum sub controlul autoritatilor de la Tbilisi.

„Ne rezervam dreptul de a impiedica instalarea acestui guvern marioneta in stramtoarea Kodori. Pentru acest obiectiv, nu voi exclude nici un mijloc: fie diplomatic sa militar“, a afirmat liderul separatist Sergei Bagapsh, citat de Intefax.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.