Este vacanta, vreme de preocupari estivale Si totusi, daca esti interesat, poate chiar dependent de cultura, in afara cartilor care nu iau vacanta niciodata, incepi sa te gandesti cam ce iti rezerva stagiunea ce urmeaza. In Romania neintrata inca in
Este vacanta, vreme de preocupari estivale Si totusi, daca esti interesat, poate chiar dependent de cultura, in afara cartilor care nu iau vacanta niciodata, incepi sa te gandesti cam ce iti rezerva stagiunea ce urmeaza. In Romania neintrata inca in Uniunea Europeana, sistemul anuntarii programelor stagiunilor cel putin cu un an inainte nu este "la moda". Bugetele devin cunoscute in ultimul moment, programele de asemenea, iar posibilitatile noastre de a ne compara cu tari cu o viata muzicala de elita raman relativ reduse.
In acest context, deocamdata fara a avea certitudinea tuturor reperelor, am aflat de la directorul artistic al Formatiilor Muzicale Radio, Nicolae Costin, care este structura stagiunii de toamna, gazduita de Studioul "Mihail Jora" al Radiodifuziunii, care promite publicului nu mai putin de 40 de concerte, din octombrie si pana la sfarsitul anului.
Deschiderea va avea loc in prima decada a lunii octombrie atat pentru Orchestra de Camera Radio intr-un concert Mozart ce-i are in prim plan pe dirijorul Horia Andreescu si pe pianistul Dan Grigore, cat si pentru Orchestra Nationala Radio avandu-l la pupitru pe prestigiosul Cristian Badea, dirijor roman care nu a aparut de foarte mult timp pe podiumurile din tara, care va gira interpretarea monumentalei Simfonii a IX-a de Mahler.
Ca de obicei, repertoriul acopera o zona istorica foarte larga, din secolul al XVIII-lea pana la contemporani, si marcheaza aniversarile muzicale ale anului. Daca Mozart apare din plin in aceste concerte - sub genericul Festivalului Mozart 250 se vor mai canta in aceasta toamna Simfoniile nr.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.