Curtea de Apel Cluj a decis, ieri, pe fond, achitarea fostilor judecatori Traian Munteanu si Adrian Popa, constatand ca faptele nu exista. La o asemenea decizie, procurorul care a facut ancheta in acest caz ar trebui sa planga. Pentru ca Alexandru C
Curtea de Apel Cluj a decis, ieri, pe fond, achitarea fostilor judecatori Traian Munteanu si Adrian Popa, constatand ca faptele nu exista. La o asemenea decizie, procurorul care a facut ancheta in acest caz ar trebui sa planga. Pentru ca Alexandru Chiciu, dupa ce a pus in palmaresul Parchetului General vestitul chici de “Armagedon 2”, a fost cel care a instrumentat acest dosar al judecatorilor din Oradea. In acelasi timp, ar trebui sa rada, pentru ca Alexandru Chiciu este azi in structura Parchetului Tribunalului si nu a mai revenit la cea mai inalta treapta a Parchetelor.

Curtea din Cluj, prin judecatorul Delia Purice, care este presedinte al Sectiei penale, a motivat decizia achitarii prin inexistenta faptei. Daca aceasta decizie va ramane definitiva dup epuizarea cailor de atac, statul va fi bun de plata. Si pentru ca statul e o entitate si doar atat, daunele in astfel de cazuri sunt suportate, fireste, de contribuabili.

Cazul celor doi magistrati Traian Munteanu si Adrian Popa a facut mare valva in 2002, cand Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie i-a trimis in judecata pe cei doi magistrati pentru doua fapte de cor uptie: luare de mita si favorizarea infractorului. De dosar s-a ocupat foarte tare, la acea vreme, Alexandru Chiciu, azi procuror la Parchetul Tribunalului Bucuresti. De la data punerii in miacare a actiunii penale si p6na la finalizarea rechizitoriului, anchetatorii PNA (azi DNA-n.n.) au avut nevoie de douar trei luni. Parea un dosar de “mare coruptie”. De ce? Pentru ca afaceristul Viorel Stiube, condamnat la acea vreme la un an si sase luni inchisoare cu executare pentru retinere de inscrisuri, facuse un autodenunt in care mentiona ca a dat bani celor doi magistrati pentru a-l achita in acest dosar. Traian Munteanu si Adrian Popa erau judecatori la Tribunalul Bucuresti, iar Stiube primise sentinta sus-mentionata la fond. Era vorba despre o pretinsa mita de 20.000 de dolari pe care afaceristul spunea ca a dat-o printr-un intermediar pentru a ajunge la cei doi magistrati.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.