Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori si-a exprimat ieri, prin intermediul unui comunicat, ingrijorarea fata de situatia in care se afla in momentul de fata jucatorii Sportului Studentesc, oferindu-se sa-i ajute pe acestia "in toate demersuri
Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori si-a exprimat ieri, prin intermediul unui comunicat, ingrijorarea fata de situatia in care se afla in momentul de fata jucatorii Sportului Studentesc, oferindu-se sa-i ajute pe acestia "in toate demersurile pe care le vor face pentru clarificarea statutului lor cat si in vederea respectarii drepturilor contractuale". AFAN este sindicatul fotbalistilor infiintat de regretatul Vasile Sotir si condus apoi de "tripleta" Alex Radulescu - Ionut Lupescu - Florin Prunea. Radulescu se afla in acest moment in arest, dupa ce a impuscat un tanar care, ulterior, a decedat, iar Lupescu si Prunea, fosti contestatari duri ai lui Mircea Sandu de-a lungul carierei sindicale, sunt directori la FRF! Intre timp, conducerea AFAN a fost preluata de catre Dumitru Costin (foto), care este si presedintele Blocului National Sindical (AFAN este si afiliat la BNS). In comunicat, AFAN continua sa-l acuze de retrogradarea Sportului Studentesc pe patronul clubului din Regie, Vasile Siman, asa cum au facut-o, de altfel, si cei doi fosti sindicalisti, Prunea si Lupescu. "Cu toate ca si-au dovedit valoarea pe teren, pe tot parcursul anului trecut, jucatorii au fost pusi in situatia de a nu isi mai putea apara sansele in prima liga din cauza erorilor comise de conducerea clubului. Vina pentru situatia creata apartine in exclusivitate conducerii clubului, care a aratat in decursul timpului dispret fata de respectarea obligatiilor fiscale stabilite prin lege, cat si o atitudine de permanenta sfidare a structurilor Federatiei Romane de Fotbal si a deciziilor acesteia.
AFAN considera ca este regretabila situatia la care s-a ajuns in momentul de fata si crede ca cei care conduc clubul Sportul Studentesc nu s-au gandit niciodata in mod serios la ce risc real isi expune propriii jucatori valorosi, unii dintre ei componenti ai loturilor nationale", se arata in comunicatul AFAN. "Suntem alaturi de jucatorii Sportului Studentesc, ii sprijinim in toate demersurile pe care le vor face si le stam la dispozitie oricand cu asistenta necesara pentru ca drepturile lor sa nu fie afectate si cariera lor sa aiba cat mai putin de suferit. Nu este vina lor ca s-a ajuns in aceasta situatie si nu intelegem de ce conducerea clubului continua sa foloseasca situatia in care se afla jucatorii ca element de presiune si santaj sentimental fata de Federatia Romana de Fotbal si opinia publica", a precizat presedintele AFAN, Dumitru Costin.
Curios, AFAN nu are nimic de reprosat lui Prunea si Lupescu, oamenii care, dincolo de greselile lui Siman, au decis retrogradarea Sportului Studentesc. AFAN nu ataca nici federatia cu care s-a aflat ani buni in conflict si nici nu cere lamuriri juridice sau regulamentare referitoare la situatia clubului din Regie. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.