Discutiile desfasurate, ieri, la sediul primariei intre primarul general al Capitalei, Adriean Videanu si reprezentantii societatii civile, pe tema constructiilor din centrul Bucurestiului, s-a transformat intr-un dialog al surzilor. Superior, primar
Discutiile desfasurate, ieri, la sediul primariei intre primarul general al Capitalei, Adriean Videanu si reprezentantii societatii civile, pe tema constructiilor din centrul Bucurestiului, s-a transformat intr-un dialog al surzilor. Superior, primarul a contestat toate acuzele si a incercat sa isi impuna numai punctul sau de vedere.
In privinta cladirii mamut "Cathedral Plaza", care va umbri practic un monumet istoric, Catedrala Sfantul Iosif, Videanu a declarat fara echivoc ca "nu are solutie". El a dat vina pe Primaria sectorului 1 si pe Inspectoratul de Stat in Constructii. Degeaba cei prezenti la intalnire au incercat sa ii explice ca protestele clericilor si enoriasilor si chiar ale bucurestenilor si ale numeroaselor personalitati ale vietii publice romanesti si internationale, vor intra in Cartea Recordurilor, aflandu-se in a 70 zi de proteste, aerul superior afisat de primar nu l-a parasit nici un moment. Apogeul discutiilor a fost marcat de "maxima" lansata de Videnau, potrivit careia "primarul nu executa ce vor cetatenii". In privinta proiectului de reconfigurare a Pietei Revolutiei, edilul si-a pus cenusa in cap, afirmand ca a gresit atunci cand a lansat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) inaintea efectuarii unui studiu de fezabilitate. "Recunosc ca a fost o gresala a mea", a admis Videanu. Studiul de fezabilitate la care se gandeste Videanu vizeaza construirea unei parcari subterane si o regularizare a traficului rutier, desi langa biroul sau troneaza o macheta in care respectiva piata este umpluta de fel de fel de cladiri, una mai neconventionala ca alta. Conform datelor pe care le detine primarul, Piata Revolutiei "nu este o zona de traditie istorica, este numai pavaj". Edilul-sef a mai afirmat ca va supune dezbaterii publice Proiectul de Reconfigurare a Pietei Revolutiei numai ca nu a stiut sa precizeze forma de consultare. El a conchis ca nu il intereseaza nici opiniile presei. "Specialistii sunt cei cu pareri avizate", a mai spus Videanu. Care specialisti, nu a stiut insa sa precizeze.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.