Ofertele turistice ale statelor europene nu se intrec numai la capitolul preturi cat mai atractive. Mai nou, ""lupta"" se duce in planul originalitatii locurilor de relaxare sau de explorare. In aceasta noua tendinta a turismului european se insc
Ofertele turistice ale statelor europene nu se intrec numai la capitolul preturi cat mai atractive. Mai nou, ""lupta"" se duce in planul originalitatii locurilor de relaxare sau de explorare.

In aceasta noua tendinta a turismului european se inscrie si Letonia, care se foloseste de trecutul sau sovietic pentru a atrage amatorii de senzatii tari. Toata povestea a inceput in anul 1905 in orasul leton Liepaja, situat pe tarmul Marii Baltice, unde Rusia tarista a construit o inchisoare pentru marinari. Dupa ocupatia Letoniei de URSS, centrul a fost folosit de KGB pentru a-i ""descoase"" pe opozantii regimului comunist.
Dupa 1990, autoritatile locale din orasel s-au gandit ca pot aduce un suflu nou in turismul local. Astfel, au transformat vechea inchisoare KGB intr-un loc in care, numai pentru cinci euro, orice turist strain poate simti pe propria piele cum e sa fi atat arestat, pedepsit si interogat. Flerul letonienilor a dat roade, caci vizitatorii sunt fascinati de experienta resimtita in postura de presupusi agenti capitalisti pedepsiti ca au venit sa spioneze regimul comunist. In plus, ei se folosesc de aceasta ocazie pentru a face farse rudelor, pe care le suna sa le anunte cu nonsalanta ca au fost ""arestati"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.