Finantarea pe caz rezolvat (DRG) dupa modelul australian s-a dovedit a fi total neconforma cu realitatea. Medicii se plang de faptul ca punctele si, implicit, sumele acordate pe diagnostic nu corespund cu costurile reale din spital. „Cheltuim,
Finantarea pe caz rezolvat (DRG) dupa modelul australian s-a dovedit a fi total neconforma cu realitatea. Medicii se plang de faptul ca punctele si, implicit, sumele acordate pe diagnostic nu corespund cu costurile reale din spital. „Cheltuim, de exemplu, 150 milioane de lei pentru un bolnav si primim de la casa de asigurari doar 20 milioane de lei. Diferenta dintre cele doua sume se constituie in datorii ale spitalului. Nu este normal sa se intample asa ceva. In unitatile sanitare bucurestene vin cazurile cele mai dificile din toata tara, cu bolnavi in stare foarte grava, care mai fac si complicatii post-operatorii. Cei din provincie isi trimit pacientii foarte bolnavi in Capitala tocmai ca sa faca economii si sa scape de ei. In plus, potrivit reglementarilor legislative, investigatiile in spital nu sunt platite.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.