la procedurile constitutionale pentru demiterea si numirea sefilor serviciilor secrete.
Senatorilor si deputatilor li s-a parut neclar textul prin care Timofte cerea eliberarea din functie. Asa cum aratau textele primite de parlament, in c
la procedurile constitutionale pentru demiterea si numirea sefilor serviciilor secrete.
Senatorilor si deputatilor li s-a parut neclar textul prin care Timofte cerea eliberarea din functie. Asa cum aratau textele primite de parlament, in cazul lui Radu Timofte nici nu se poate vorbi de demisie. "Directorul SRI nu poate fi eliberat din functie decat de catre cei care l-au numit, adica parlamentul", spune Antonescu. Parlamentarii il invita pe presedinte "sa parcurga procedurile constitutionale pentru a se depasi aceasta criza. La terminarea sedintei, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat ca ambii directori vor fi trecuti prin aceeasi procedura, chiar daca Legea SIE in vigoare prevede ca directorul SIE este numit de CSAT, la propunerea presedintelui. Vacaroiu a mai spus ca "ei au depus un juramant si, prin urmare, sunt obligati sa ramana in functie pana le sunt validati inlocuitorii".

Democratii il sustinpe Basescu
Liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, sustine ca votul birourilor este in afara legii, intrucat demisia este un act unilateral de vointa, ea nu trebuie aprobata sau respinsa. Radulescu a spus ca singurul lucru pe care il puteau face birourile permanente era sa ia act de demisia acestora, care a fost depusa la presedinte. "S-a ajuns sa se cada in ridicol. S-a supus la vot ceva in afara legii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.