Puterile economice mondiale au recunoscut, in fine, esecul negocierilor Doha. Pentru a ingheta formal runda Doha mai este nevoie doar de un acord al Consiliului General al Organizatei Mondiale a Comertului, care este reunit zilele acestea la Geneva.
Puterile economice mondiale au recunoscut, in fine, esecul negocierilor Doha. Pentru a ingheta formal runda Doha mai este nevoie doar de un acord al Consiliului General al Organizatei Mondiale a Comertului, care este reunit zilele acestea la Geneva. Luni, directorul general al OMC Pascal Lamy a recomandat inchiderea negocierilor. Totusi, conform regulilor OMC, pentru a se consfinti aceasta decizie mai este nevoie de acceptul celor 149 de tari membre OMC, precum si de unda verde a Consiliului General.
Saptamana aceasta ambasadori ai celor 149 de state membre au avut o intalnire informala cu Pascal Lamy, in timpul careia si-au dat acceptul pentru inghetarea rundei. Consiliul General va lua in curand o decizie similara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.