Restructurarea guvernului incaiera din nou PNL si PD. Nu decizia politica in sine agita apele, ci paternitatea ei. Radu Berceanu spune ca PD  a cerut primul mai putine fotolii ministeriale, Tariceanu raspunde ca o avea in minte, dar astepta mom

Restructurarea guvernului incaiera din nou PNL si PD. Nu decizia politica in sine agita apele, ci paternitatea ei. Radu Berceanu spune ca PD a cerut primul mai putine fotolii ministeriale, Tariceanu raspunde ca o avea in minte, dar astepta momentul oportun. Senatorul democrat Radu Berceanu a declarat, ieri, ca PD este initiatorul ideii de restructurare a Guvernului, si nu colegii de alianta, asa cum incearca sa afirme premierul Calin Popescu Tariceanu, informeaza Mediafax. „Dintr-o data, Tariceanu ne surprinde cu lucruri pe care noi le ceream de mai multe luni. Primului- ministru, dintr-o data, stand la spital si asteptand RMN-ul, i-a venit ideea sa restructureze Guvernul“, a declarat Berceanu. El a mai spus ca, in primul rand, Executivul ar trebui sa scape de actuala structura stufoasa care genereaza „nu numai suprapuneri si paralelisme, dar lasa si unele zone neacoperite“.

„Avem prea multe agentii si autoritati care, in primul rand, sunt mult prea multe, si, in al doilea r and, au competente foarte apropiate“. In acest sens, Berceanu a amintit ca Agentia de Metrologie si Inspectia de Stat pentru Cazane (ISCIR) se afla in subordinea cancelariei premierului si nu in subordinea Ministerului Economiei si Comertului, cum ar fi firesc in opinia sa.

Recensamåntul secretarilor
Ministrul democrat a acuzat ca, in timp ce ministerele conduse de democrati s-au conformat cererii de restructurare, ministerele sub portofoliu liberal sau conservator au ignorat aceste solicitari. „Daca ne uitam pe cifre, constatam ca prin alte locuri ele sunt destul de in neregula, pentru ca MAE avea opt secretari de stat.

La Ministerul Economiei sunt sapte. Probleme sunt la Secretariatul General al Guvernului, unde sunt sase secretari de stat si la Cancelarie, unde sunt noua secretari de stat. Iata ca aici sunt problemele!“, a adaugat Berceanu.

Haina sau camasa?
El a precizat ca „pe formula mai bine mai tarziu decat niciodata“, PD doreste restructurarea la nivelul aparatului de lucru al Guvernului si l-a acuzat pe premier pentru ca a propus cel mai lung termen pentru restrangerea posturilor.

„Banuiesc ca acolo e cel mai greu. ti-e mai greu sa te indepartezi de apropiati“, a mai spus Berceanu. Ministrul transporturilor a subliniat ca democratii doresc continuarea procesului de restructurare a Executivului si a declarat ca PD nu poate sa faca singur acest lucru.

Marinescu: Momentul optim
In replica, Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al executivului, a declarat, ieri, ca premierul Tariceanu nu s-a opus niciodata restructurarii administratiei publice centrale, dar a solicitat ca procesul sa fie efectuat la momentul potrivit pentru a nu afecta pregatirile de aderare a Romaniei la UE. Oficialul guvernamental a aratat ca exista riscul ca masurile necesare pentru indeplinirea angajamentelor asumate in negocierile cu UE sa fie blocate, in conditiile in care procesul de restructurare ar fi fost aplicat intr-o perioada in care administratia era implicata in pregatirile de aderare.

Bani albi pentru zile negre


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.