Producatorul de piatra Cultured Stone, membru al grupului american Owens Corning, va incheia in septembrie preluarea companiei franceze de placaje de piatra Modulo Par Mur Group, care detine fabrica de piatra artificiala de la Turda, informeaza NewsI
Producatorul de piatra Cultured Stone, membru al grupului american Owens Corning, va incheia in septembrie preluarea companiei franceze de placaje de piatra Modulo Par Mur Group, care detine fabrica de piatra artificiala de la Turda, informeaza NewsIn. Tranzactia de 25,5 milioane de euro face parte din strategia de expansiune globala a companiei Owens Corning Cultured Stone pe piata europeana a produselor de constructii. "Aceasta achizitie, impreuna cu recenta lansare a fabricii de prelucrare a pietrei din Asia, va satisface cresterea globala continua a cererii pentru aceste produse", a afirmat presedintele Owens Corning Cultured Stone, Chuck Stein.
Fabrica de la Turda produce piatra reconstruita pe baza de ipsos. Circa 90% din productia fabricii se exporta pe pietele materialelor de constructie din Franta, Italia, Germania si Spania. In 2005, fabrica a inregistrat o cifra de afaceri de 9 milioane de lei.
Compania Owens Corning Cultured Stone face parte din grupul Owens Corning, acesta fiind prezent pe piata tehnologiilor pe baza de fibra de sticla din 1938. In 2005, compania a inregistrat vanzari de 6,3 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.