Presedintia explica semnatura lui Basescu
Administratia Prezidentiala si-a precizat, ieri, punctul de vedere in legatura cu semnificatia iscaliturii sefului statului pe cererile de demisie a directorilor SRI si SIE.
"Legile de organizare
Presedintia explica semnatura lui Basescu
Administratia Prezidentiala si-a precizat, ieri, punctul de vedere in legatura cu semnificatia iscaliturii sefului statului pe cererile de demisie a directorilor SRI si SIE.
"Legile de organizare si functionare ale celor doua servicii secrete nu prevad, in mod expres, institutia unde pot fi depuse demisiile. Conform principiului simetriei formelor juridice, cel care numeste poate sa si elibereze din functie", se arata intr-un comunicat al Palatului Cotroceni. Din perspectiva Presedintiei, in procesul de numire al directorilor celor doua servicii, atat Parlamentul, cat si seful statului au atributii, iar din cauza ca Legislativul se afla in vacanta, cele doua demisii au fost prezentate la Cotroceni. Administratia Prezidentiala evidentiaza si faptul ca, potrivit art. 79 din Codul muncii, demisia este un act unilateral de vointa al celui care, printr-o notificare scrisa, comunica incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz de cel mult o luna. "In urmatoarele 30 de zile, Parlametul este obligat sa elibereze din functie, ca urmare a demisiei, pe cei doi sefi ai SRI si SIE numai daca acestia, in mod expres, nu doresc sa revina asupra cererilor de demisie", se mai arata in comunicatul citat.

PNL: Neadoptarea legilor securitatii, pretext pentru fuga lui Hayssam
Liderul liberalilor din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, a afirmat, ieri, ca democratii considera parlamentul "un organ auxiliar" Palatului Cotroceni, admitand ca in cadrul Aliantei "nu se vorbeste aceeasi limba" in cazul Omar Hayssam. Antonescu le reaminteste colegilor din PD faptul ca, in toate regimurile democratice, Legislativul este suveran, nefiind cineva in masura sa le recomande alesilor cand, cum si daca sa dea o anumita lege. "Presedintele incearca sa convinga opinia publica de faptul ca intaiul terorist al tarii - Omar Hayssam - a disparut pentru ca nu s-au adoptat legile securitatii", a apreciat deputatul PNL. El sustine ca parlamentul incearca sa-l invite pe seful statului la dezbateri in vederea reintrarii in procedurile legale si a rezolvarii "crizei de succesiune" a serviciilor de informatii. Crin Antonescu este de parere ca Legislativului nu i se poate imputa nimic in cazul Hayssam, intrucat "si-a indeplinit rapid atributiile".

Mircea Geoana: Romania este condusa de o "hidrobicicleta"


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.