Contractul de consultanta si servicii financiare in vederea finlizarii privatizarii companiei Romtelecom a fost aprobat de Guvern. Conform unui comunicat al Guvernului, contractul a fost semnat cu consortiul compus din Credit Suisse Securities (Europ
Contractul de consultanta si servicii financiare in vederea finlizarii privatizarii companiei Romtelecom a fost aprobat de Guvern. Conform unui comunicat al Guvernului, contractul a fost semnat cu consortiul compus din Credit Suisse Securities (Europe) Limited si IEBA Trust, castigatorul procesului de selectie a consultantului organizat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. "Aprobarea de catre Guvern a acestui contract reprezinta un nou pas pentru indeplinirea la termen a inca unui punct din Programul de Guvernare ce a fost prezentat la instalarea in functie a actualului Guvern. Se asteapta ca interesul investitional sa fie crescut atat pe piata de capital interna, cat si pe cea externa", a declarat Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
Contractul are ca scop finalizarea procesului de privatizare, prin Oferta Publica Initiala si admiterea Romtelecom la tranzactionare pe o piata bursiera internationala si pe piata bursiera interna.
Credit Suisse, consultantul desemnat pentru listarea pe piata a companiei, va realiza un proces de investigare a interesului investitional si va prezenta, la cererea investitorilor individuali sau institutionali, informatii economice si financiare privind Romtelecom si activitatea acesteia. In plus, va primi si va centraliza cererile preliminare de cumparare ale investitorilor potentiali si va concretiza rezultatele procesului printr-un raport de Book-Building, in scopul evaluarii Ofertei Publice.
MCTI va stabili pretul de vanzare a operatorului de telefonie, care va face obiectul Ofertei Publice, pe baza evaluarii si aprecierii ordinelor investitorilor in procesul de Book-Building. "Intentia noastra este sa listam tot pachetul in toamna acestui an, dar depinde foarte mult de propunerile consultantului, de capacitatea de absorbtie a BVB si a Bursei internationale, precum si de interesul investitional", a mai precizat Nagy.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.