Guvernul chinez a aprobat un proiect sino-kuweitian, in valoare de 5 miliarde de dolari, de construire a unui urias complex petrochimic in provincia sudica Guangdong. Agentia chineza Xinhua informeaza ca proiectul comun al companiilor Sinopec si Kuwa
Guvernul chinez a aprobat un proiect sino-kuweitian, in valoare de 5 miliarde de dolari, de construire a unui urias complex petrochimic in provincia sudica Guangdong. Agentia chineza Xinhua informeaza ca proiectul comun al companiilor Sinopec si Kuwait Petroleum Corp. va fi cea mai mare investitie facuta in industria petrochimica de China impreuna cu o tara straina. Noul complex va cuprinde o rafinarie de petrol cu capacitatea anuala de 15 milioane de tone si o fabrica de etilen cu capacitatea anuala de un milion de tone.
Prin aceasta afacere, China incearca sa devina din ce in ce mai putin dependenta pe importurile de petrol si produse chimice. Daca incertitudinile de pe piata mondiala a petrolului ingrijoreaza toate statele lumii, China este in special preocupata si de asigurarea resurselor de etilen. Etilenul este o componenta principala in productia de materiale plastice, foarte populare in China, ceea ce a facut ca cererea pentru acest produs chimic sa creasca foarte mult in ultima vreme.
In 2005, China a importat 57% din cantitatea de etilen folosita in productia nationala. Noua fabrica de etilen, planuita sa inceapa operatiunile in 2010, ar trebui sa fie cea mai mare din China si sa creeze intre 800 si 1.000 de locuri de munca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.