si Colentina ies din matca. Cele mai mari probleme le pun insa ploile torentiale.
In fiecare sector al  Capitalei au fost delimitate zone sensibile in caz de ploi torentiale. In sectorul 1 se afla in pericol 27 de strazi, in sectorul 2 exis
si Colentina ies din matca. Cele mai mari probleme le pun insa ploile torentiale.
In fiecare sector al Capitalei au fost delimitate zone sensibile in caz de ploi torentiale. In sectorul 1 se afla in pericol 27 de strazi, in sectorul 2 exista 14 puncte vulnerabile, printre care se afla Ostrov, Plumbuita si Colentina, inclusiv spitalul, iar in sectorul 3 pot fi inundate locuintele din zona statiei de metrou Mihai Bravu, din zona stadionului Olimpia si din cartierul 23 August. In sectorul 4, pe lista neagra se afla 50 de strazi, fiind expuse riscului sos. Giurgiului, soseaua Berceni, intre Parincea si Piata Big sau Calea Vacaresti, de la Pridvorului pana la podul Timpuri Noi. In sectorul lui Marian Vanghelie, doar opt strazi au fost trecute ca posibil inundabile. Insa aici se afla cele mai multe unitati medicale: Policlinica Panduri, dispensarele Sebastian, Ferentari si Alexandriei, Spitalul ORL Hociota si Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta. Sectorul 6 are cele mai multe puncte vulnerabile, aproape 120, problemele cele mai mari fiind cauzate de lipsa canalizarii.
Capitala este caracterizata de specialisti drept un oras cu risc minim la inundatii. Cu toate acestea, exista situatii neprevazute care pot pune in dificultate autoritatile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.