Proportiile americanilor au crescut atat de mult in ultima vreme incat multi dintre ei nu pot fi supusi radiografiilor din cauza faptului ca aparatele nu pot cuprinde intreaga suprafata pe care o au de radiografiat. In plus, stratul de grasime este a
Proportiile americanilor au crescut atat de mult in ultima vreme incat multi dintre ei nu pot fi supusi radiografiilor din cauza faptului ca aparatele nu pot cuprinde intreaga suprafata pe care o au de radiografiat. In plus, stratul de grasime este atat de dens incat nu poate fi penetrat de razele X sau de ultrasunete, relateaza "Daily Telegraph", care citeaza un raport ce urmeaza sa fie publicat de revista "Radiology".
"In cazul unei persoane obeze, fie nu putem scana deloc organele vizate, fie imaginea obtinuta este prea proasta pentru a ne folosi la ceva", precizeaza dr. Raul Uppot, unul dintre autorii raportului. Problemele incep sa apara la pacientii care cantaresc peste 105 kilograme. In ultimii 15 ani, numarul pacientilor care nu au putut fi radiografiati din cauza obezitatii s-a dublat efectiv. Razele X si tomografele sunt folosite pentru a depista cheagurile de sange, tumorile, fracturile ascunse sau alte suferinte ale organelor. Guvernul Statelor Unite a precizat anterior ca 64% din populatie sufera de obezitate. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.