nume, fiecare partid avand propria varianta. Democratii vorbesc deja despre posibilitatea ca deputatul Mihai Stanisoara, fostul ministru al apararii Sorin Frunzaverde sau consilierul prezidential Claudiu Saftoiu sa obtina sefia SRI si SIE. Liberalii
nume, fiecare partid avand propria varianta. Democratii vorbesc deja despre posibilitatea ca deputatul Mihai Stanisoara, fostul ministru al apararii Sorin Frunzaverde sau consilierul prezidential Claudiu Saftoiu sa obtina sefia SRI si SIE. Liberalii au anuntat, in schimb, ca vor insista pentru instalarea unor personalitati ale societatii civile in fotoliile respective, PSD, PRM, PC si UDMR asteapta ca Administratia Prezidentiala sa vina cat mai repede cu propunerile respective.

PNL insista pentru sefi civili la servicii
Liberalii care au cerut cu insistenta inca din 2005 debarcarea directorilor SRI, SIE si DGIPI au salutat gestul si au anuntat ca vor insista pentru numirea, in posturile respective, a unor personalitati ale societatii civile. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca Radu Timofte, Gheorghe Fulga si Virgil Ardelean nu au incercat decat "sa se disculpe si sa arunce vina asupra justitiei". "Cred ca serviciile care stiau foarte bine genul de activitate pe care o desfasura Omar Hayssam inainte de rapirea jurnalistilor, dar si dupa aceea aveau obligatia sa fie mult mai precaute si, bineinteles, sa-l tina sub supraveghere, ca sa nu ii permita sa se sustraga justitiei", a spus primul-ministru la un post de televiziune.
Varianta inlocuirii lui Timofte, Fulga si Ardelean cu reprezentanti ai societatii civile a fost promovata si de liberalul Bogdan Olteanu, presedinte al Camerei. Olteanu ne-a declarat ca PNL nu va numi un inlocuitor pentru directoratul SIE, asa cum s-a vehiculat, si ca va sustine instalarea unei personalitati de genul Renatei Weber, fost consilier prezidential. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a spus ieri ca PNL are cate trei propuneri pentru SRI si SIE.

Trei pedisti pentru SIE sau SRI
Consilierul prezidential Claudiu Saftoiu ar putea ocupa unul din fotoliile libere de la SIE sau SRI, sustin surse din Partidul Democrat, citate de Mediafax. Sursele mentionate au aratat ca daca un democrat ar ajunge sef la SIE, liberalii vor dori conducerea Serviciului Roman de Informatii, unde ar putea nominaliza un om extrem de incomod pentru Traian Basescu. "Nu exista nici un fel de prevedere in protocolul Aliantei PNL-PD cu privire la nominalizarea sefilor serviciilor secrete, pentru ca aici avem prerogative constitutionale clare: presedintele propune si Parlamentul voteaza", a spus presedintele PD, Emil Boc, citat de Mediafax.
C. V. Tudor, presedintele PRM, a declarat ca debarcarea sefilor SRI, SIE, si pe cel al DGIPI, mascata de gestul demisiei, a fost provocata de presedintele Basescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.