Identificat drept oaia neagra a turismului romanesc, litoralul este „pandit“ de un nou scandal. In plin sezon estival, autoritatile au decis sa schimbe legea privind constructiile pe plaja sau in apropierea plajei. Asa se face ca, pana l
Identificat drept oaia neagra a turismului romanesc, litoralul este „pandit“ de un nou scandal. In plin sezon estival, autoritatile au decis sa schimbe legea privind constructiile pe plaja sau in apropierea plajei. Asa se face ca, pana la inchiderea sezonului, peisajul in statiunea Mamaia va fi mai mult decat dezolant.

Hoteluri de cateva etaje neterminate, acoperite cu prelate, si discoteci langa plaja, in santier. Imaginea este datorata acelorasi guvernanti care au permis, pana acum, construirea pe plajele din statiunea Mamaia fara nici un fel de autorizare.

Turistii s-au plans, in repetate randuri, ca nu le este respectata intimitatea, ca se construieste in timp ce ei incearca sa se relaxeze.

De aceea, reprezentantii Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului au initiat un act normativ care prevede interzicerea autorizarii constructiilor temporare sau permanente in zona de coasta a statiunii. Documentul a fost aprobat recent de Guvern. „Legea prevedea interzicerea constructiilor pe plaja in toate statiunile de pe litoral, cu exceptia statiunii Mamaia“, a declarat Oana Marinescu, purt ator de cuvant al Executivului. „Exceptia“ a fost aprobata in 2001 si a determinat aparitia, in zona plajei din Mamaia, a unui numar foarte mare de constructii neterminate.

Autoritatile locale nu au timp sa raspunda
Reprezentantii Primariei din Constanta nu au putut sa comenteze nimic vizavi de interzicerea oricarei constructii in zona de coasta din statiunea Mamaia, pentru ca „au fost luati pe nepregatite“. Totusi, aceasta decizie
s-ar putea sa nu fie pe placul lor. Practic, lui Radu Mazare i-a fost luat dreptul de a acorda autorizatii de constructie in Mamaia. Potrivit Ordonantei 19/2006, promulgata de presedintele Traian Basescu, in perioada 1 mai-30 septembrie este interzisa orice constructie pe plaja sau in apropierea plajei, cu mici exceptii. Spre exemplu, se accepta barurile a caror dimensiune nu depaseste 20 mp si unde nu se vand decat bauturi racoritoare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.