Intr-o comedie romantica, lucrurile se petrec in general dupa o formula clasica probata ca fiind adevarata: baiatul intalneste o fata, totul merge bine, dupa care putin mai rau, iar in final cei doi isi dau seama ca sunt facuti unul pentru celalalt.<

Intr-o comedie romantica, lucrurile se petrec in general dupa o formula clasica probata ca fiind adevarata: baiatul intalneste o fata, totul merge bine, dupa care putin mai rau, iar in final cei doi isi dau seama ca sunt facuti unul pentru celalalt.
Exista insa si exceptii. Atunci cand baiatul si fata vin acasa seara obositi dupa o alta zi de munca si isi dau seama ca viata lor este o rutina greu de suportat, iar certurile apar din senin si nu au la baza decat simple neintelegeri.
"Despartiti, dar impreuna" este o comedie romantica neconventionala care urmareste povestea, de cele mai multe ori comica, alteori dureroasa, dar intotdeauna antrenanta, a unui cuplu care se indreapta spre destramarea a ceea ce era odata o relatie solida si plina de dragoste.

Gary si Brooke, doi iubiti, colegi de apartament

Gary (Vince Vaughn) si Brooke (Jennifer Aniston) formeaza un cuplu care lasa o mica neintelegere sa iasa de sub control si deodata se descopera pe ei insisi - dupa doi ani petrecuti impreuna - confruntandu-se cu o alegere grea: dragostea sau o pierdere materiala.
Doi indragostiti devin doi inamici care refuza sa se mute din domiciliul conjugal.
Cei doi si-au impartit apartamentul si l-au amenajat ca atare, fapt care nu face decat sa conduca la un adevarat razboi de reactii necontrolate.
"Despartiti, dar impreuna" se poate lauda cu o distributie de exceptie compusa din prieteni si familie, cei care sar in ajutorul lui Gary si Brooke dandu-le sfaturi din toate perspectivele posibile.
De partea lui Gary este cel mai bun prieten al sau, Johnny O (Jon Favreau); agentul lui de vanzari imobiliare, Riggleman (Jason Bateman); mai sunt si fratii si partenerii lui de afaceri, Dennis, obsedatul de munca (Vincent D'Onofrio), autointitulatul super-agreabil Lupus (Cole Hauser).
De partea lui Brooke sunt: prietena sa, Addie (Joey Lauren Adams); sotul lui Addie, Andrew (Peter Bllingsley); fratele ei, despre care toti cred ca ar fi gay din cauza stilului vestimentar viu colorat pe care acesta il prefera si nu se sfieste sa-l afiseze de fiecare data, Richard (John Michael Higgins); mama ei bine intentionata (Ann-Margret); si colegii ei de serviciu, Marilyn Dean (Judy Davis) si Christopher (Justin Long).
Sprijiniti de prieteni, confidenti si cateodata de necunoscuti binevoitori, Brooke si Gary ajung sa isi dea seama ca, in realitate, asa-zisul lor razboi mental este mai mult o oportunitate de a lupta pentru relatia lor.

Fostul sot si actualul iubit, colegi de platou

Desi nu este o intamplare tocmai neobisnuita la Hollywood, istoria este pe cat de ciudata, pe atat de trista pentru Jennifer Aniston.
Actualul ei iubit, care-i este si partener in "Despartiti, dar impreuna", a fost coleg de platou cu Brad Pitt si Angelina Jolie in pelicula "Mr. & Mrs. Smith", productie 2005, chiar in anul in care Jennifer a fost parasita de Brad pentru Angelina. Jennifer a trecut printr-o perioada destul de dificila.
"Salvarea" a fost tocmai Vince, alaturi de care trebuia sa joace in comedia "The Break-up".
Postura similara din viata si din film se pare ca i-a facut pe cei doi sa-si dea seama ca au mai multe in comun decat ar fi crezut. Desi si-au ascuns o vreme relatia de ochii presei, adevarul a iesit la iveala si se pare ca va exista si o nunta.
Chiar Jennifer Aniston a recunoscut ca l-a descoperit pe Vaughn chiar inainte de a-l cunoaste. Starul din Friends a dezvaluit, recent, ca facuse o pasiune pentru actualul sau iubit cu cativa ani inainte sa devina un cuplu.
Potrivit site-ului Yahoo!News, cunoscutii actori s-au cunoscut anul trecut, pe platourile de filmare ale peliculei "The Break-Up".
Insa vedeta din serialul "Prietenii tai" (Friends) se simtea atrasa de carismaticul artist inca inainte de a-l intalni in persoana.
"Vince este un om extraordinar. Alaturi de el nu ma plictisesc niciodata. Este un actor si un comedian desavarsit. Trebuie sa recunosc ca il admir de ani buni", a declarat Aniston, in cadrul unui interviu acordat unui post de televiziune britanic.

Vaughn, creatorul unei comedii antiromantice

In calitate de actor, scenarist si producator al peliculei "The Break-up", Vaughn si-a pus in aplicare visul. Satul de comediile romantice clasice, starul a decis sa faca o "comedie antiromantica" si sa spuna o poveste despre o dragoste care nu mai merge cum trebuie. Vaughn era convins ca exista relatii suficient de haioase si de provocatoare fara a transforma povestea lor intr-un scenariu absurd, ca de exemplu cum sa te casatoresti cu cineva in 10 zile pentru a obtine 10 milioane de dolari.
"Ma gandeam... cat de interesant ar fi sa vezi doi oameni ce trec printr-o despartire si suferinta despartirii lor, in timp ce locuiesc sub acelasi acoperis. Comedia este intotdeauna ceva ce se indreapta spre absurd. Dar intotdeauna mi-au placut lucrurile bazate pe realitate", a precizat actorul citat de cinemagia.ro. Pentru ca Gary este un personaj jucat cu mult tact, iar comedia este una pe masura, trebuia, in mod evident, ca personajul feminin sa fie talentat - unul care sa faca glume la fel de bune ca si partenerul ei - pentru a interpreta rolul lui Brooke. Aniston a fost inca de la inceput alegerea lui Vaughn pentru acest rol.
"Am inceput sa ma gandesc la ea ca fiind potrivita pentru acest rol inca de cand scriam pentru scenariu, pentru ca Jennifer nu este doar o actrita de exceptie, este si foarte placuta, foarte calda, atragatoare si, intr-adevar, foarte haioasa", isi lauda Vaughn iubita.
"Brooke este o artista a dragostei, dar nu este cu adevarat dedicata ei. Ea are o relatie asemanatoare cu multe altele pe care le-a mai avut anterior... sperand de aceasta data sa iasa din tiparul ce se tot repeta", spune Jennifer despre personajul ei.

Despartiti, dar impreuna

The Break-up
Comedie, Romantic, 2006
CinemaPRO si Hollywood Multiplex
Regia: Peyton Reed
In rolurile principale: Jennifer Aniston, Vince Vaughn
Durata 106 minute
Premiera in Romania 21.07.2006
Produs de Universal Pictures
Distribuit in Romania
de Ro Image 2000


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.