Expozitia ""Colectia Guggenheim"", care s-a deschis ieri in Germania, cuprinde si opere ale sculptorului Constantin Brancusi. O plimbare printre picturile abstracte, printre operele care apartin impresionismului, suprarealismului sau pur si s
Expozitia ""Colectia Guggenheim"", care s-a deschis ieri in Germania, cuprinde si opere ale sculptorului
Constantin Brancusi.


O plimbare printre picturile abstracte, printre operele care apartin impresionismului, suprarealismului sau pur si simplu cateva clipe privind la lucrarile modernistilor. Toate acestea si multe altele se pot realiza pana la 7 ianuarie 2007, la Bonn, in Germania, in cadrul expozitiei ""Colectia Guggenheim"", care se va desfasura la Centrul de Arta si Expozitii. Alaturi de Edouard Manet, Paul Cezanne, Henri Matisse se regaseste si Constantin Brancusi cu pasarile sale, care au un loc aparte in colectiile Guggenheim.
ZEUL. Maiastra sculptorului a fost una din vedetele expozitiei chiar din prima zi. De altfel, Constantin Brancusi a fost caracterizat de Peggy Guggenheim intr-un mod foarte nimerit, spunand despre el ca ""era jumatate taran, jumatate zeu"". Infiintat in 1937 la New York, la initiativa colectionarului Solomon R. Guggenheim, Muzeul
Guggenheim este considerat prima institutie mondiala, cu cinci muzee aflate in New York, Venetia, Berlin, Bilbao si Las Vegas. Fondul de exponate reuneste sase colectii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.