Radu Timofte a devenit director al SRI pe 7 februarie 2001, nominalizarea sa de catre presedintele de atunci, Ion Iliescu, fiind confirmata prin votul Parlamentului. Anterior, in calitate de senator PDSR, a detinut functiile de presedinte al Comisiei
Radu Timofte a devenit director al SRI pe 7 februarie 2001, nominalizarea sa de catre presedintele de atunci, Ion Iliescu, fiind confirmata prin votul Parlamentului. Anterior, in calitate de senator PDSR, a detinut functiile de presedinte al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Senat, vicepresedinte al aceleiasi comisii si al Comisiei parlamentare de control al activitatii Serviciului de Informatii Externe.
In perioada 1992-1996 a fost desemnat ca vicepresedinte al Comisiei Parlamentare a Romaniei la Adunarea Parlamentara a NATO. De formatie militar de cariera, Timofte a absolvit Academia de Inalte Studii Militare, Facultatea de Comanda si Stat Major, fiind general maior in rezerva.
Gheorghe Fulga a devenit director al SIE, cu rang de ministru, la data de 12 februarie 2001. El a fost expert si consilier la Departamentul de politica interna al Presedintiei intre 1990 si 1991, dupa care prefect al judetului Brasov in perioada 1991-1994.
In 1994 revine alaturi de Ion Iliescu in functia de consilier prezidential si sef al Departamentului de politica interna al Presedintiei, post pe care il detine pana in 1996.
Ulterior, Fulga a fost consilier pe probleme de dezvoltare bancara in sistemul privat, 1999 - 2000, iar in perioada noiembrie 2000 - februarie 2001 deputat PDSR de Brasov. Fulga este de profesie sociolog.
Fostul UM 0215, transformat in Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, este condus de Virgil Ardelean, supranumit "Vulpea", din iulie 1998.
Chestorul general Ardelean a detinut pana atunci functia de sef al Politiei Capitalei, iar anterior a fost adjunct al sefului Politiei Cluj-Napoca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.