Ministerul Sanatatii va lua o serie de masuri urgente pentru protejarea sanatatii populatiei avand in vedere ca, in urmatoarea perioada, au fost anuntate temperaturi ridicate pe intreg teritoriul tarii. Astfel, s-a trimis o atentionare catre toate au
Ministerul Sanatatii va lua o serie de masuri urgente pentru protejarea sanatatii populatiei avand in vedere ca, in urmatoarea perioada, au fost anuntate temperaturi ridicate pe intreg teritoriul tarii. Astfel, s-a trimis o atentionare catre toate autoritatile de sanatate publica pentru a lua masuri de alertare a unitatilor de primiri urgente de pe intreg teritoriul tarii. Au fost date dispozitii pentru suplimentarea turelor cu medici, asistenti medicali si ambulantieri, acolo unde va fi necesar. Este nevoie ca autoritatile de sanatate publica judetene sa evalueze rapid stocurile de medicamente din aparatele de urgenta si sa le suplimenteze, daca este cazul, cu solutii perfuzabile (calciu lactic, magneziu, glucoza, vitamine, hidroelectrolitice, hipotensoare etc.). Se recomanda populatiei sa evite expunerea la soare si sa foloseasca mijloace de protectie (palarii, umbrele, ochelari de soare, imbracaminte subtire din tesaturi naturale in culori deschise); cresterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi si o alimentatie saraca in grasimi; evitarea excesului de cafea si a consumului de bauturi alcoolice; asigurarea de catre angajatori, conform legii, a modificarii programului de lucru in conditiile impuse de temperaturile ridicate si distribuirea catre angajati a unor cantitati suficiente de apa minerala; dusuri frecvente cu apa la temperatura moderata; evitarea eforturilor fizice sustinute in perioada zilei in care temperatura atinge valorile maxime; activitatea din agricultura, santiere de constructii, hale industriale care nu au posibilitatea asigurarii unor conditii de microclimat corespunzatoare se va desfasura dimineata si seara. Masuri speciale de prevenire a riscurilor pentru sanatate trebuie luate in cazul personalului care lucreaza in sectoarele cu temperaturi ridicate si radiatii calorice, laminoare la cald, furnale, cuptoare etc.
O atentie speciala trebuie acordata copiilor, evitarea situatiilor in care acestia sunt lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate la soare, evitarea transportului acestora pe distante lungi in vehicule fara posibilitati de climatizare. Persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cardiace si respiratorii, vor evita deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii acestora in conditii de temperaturi ridicate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.