Un pretins actor al Teatrului National din Budapesta, cetateanul roman stabilit in Ungaria Iuliu Emerich Racz, a fost arestat ieri pentru 29 de zile pentru fals privind identitatea, uz de fals, si declaratii inexacte la Registrul Comertului si deschi
Un pretins actor al Teatrului National din Budapesta, cetateanul roman stabilit in Ungaria Iuliu Emerich Racz, a fost arestat ieri pentru 29 de zile pentru fals privind identitatea, uz de fals, si declaratii inexacte la Registrul Comertului si deschidere de conturi bancare pe nume fictive.
Procurorii instantei supreme au stabilit ca, in perioada aprilie - iulie 2006, folosind o carte de identitate falsificata, Racz a intocmit acte false la notariate si cabinete de avocatura in baza carora a inregistrat la Registrul Comertului o societate inexistenta la care figura asociat unic si administrator.
Folosind aceleasi documente false, cetateanul a solicitat si obtinut deschiderea unor conturi bancare, la trei unitati de profil, pe numele firmei fantoma. Barbatul a fost prins, la sesizarea functionarilor bancari, inainte de a efectua operatiunile financiare, dar dupa ce a infiintat, cu ajutorul unor complici, o alta firma fantoma.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.