In urma unor sesizari venite din partea unui operator de telefonie fixa, Consiliul Concurentei a declansat o investigatie avand ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta, savarsit de companiile Orange Romania, Vodafone Romania si Romtelecom. Acu
In urma unor sesizari venite din partea unui operator de telefonie fixa, Consiliul Concurentei a declansat o investigatie avand ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta, savarsit de companiile Orange Romania, Vodafone Romania si Romtelecom. Acuzatia adusa celor doua retele de telefonie mobila este interzicerea accesului operatorului reclamant la serviciul de terminare a apelurilor internationale si a celor nationale (care provin din retelele altor operatori nationali) in retelele celor doi operatori de telefonie mobila. In ceea ce priveste compania de telefonie fixa, posibilul abuz de pozitie dominanta s-a materializat prin refuzul de acordare a accesului in reteaua sa, operatorului de telefonie fixa reclamant.
Consiliul Concurentei va investiga atat pozitia detinuta de catre fiecare dintre companiile reclamante pe piata relevanta, cat si comportamentul pe piata al acestor agenti economici in relatie cu concurentii si beneficiarii serviciilor lor si, totodata, existenta unei eventuale intelegeri anticoncurentiale intre agentii economici reclamati.
Conform legii concurentei, folosirea in mod abuziv a unei pozitii dominante detinute de catre unul sau mai multi agenti economici pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia este interzisa. Companiilor ce detin o pozitie dominanta le este interzisa recurgerea la fapte anticoncurentiale, care au ca obiect sau pot avea ca efect afectarea activitatii economice sau prejudicierea consumatorilor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.