Adrian Nastase i-a facut o vizita lui Ion Iliescu in sediul Institutului Social-Democrat. De ce? Cum? Care este strategia? Au facut vreo intelegere? Deocamdata nimeni nu face nici o referire. Adrian Nastase l-a luat pe „no comment“ in br
Adrian Nastase i-a facut o vizita lui Ion Iliescu in sediul Institutului Social-Democrat. De ce? Cum? Care este strategia? Au facut vreo intelegere? Deocamdata nimeni nu face nici o referire. Adrian Nastase l-a luat pe „no comment“ in brate. Asta elimina ideea unei intalniri oarecare, la o cafea, cum spune consilierul lui Ion Iliescu, Victor Opaschi. Dar ne duce la concluzia ca fostul presedinte executiv PSD se tine de cuvant: isi pregateste relansarea pentru aceasta toamna. Acestea erau informatiile inca de la momentul in care actuala conducere PSD a decis indepartarea lui Nastase din prima scena politica. Este drept, mai este cu putinta si ca Adrian Nastase, invitat de mai multe ori la Parchet in ultimul timp, sa caute sustinere de la Ion Iliescu.

Presedintele PSD Mircea Geoana a refuzat sa comenteze intalnirea din strada Atena, de marti, dintre Adrian Nastase si Mircea Geoana. Purtatorul sau de cuvant Cristian Diaconescu ne-a atras atentia ca nimeni din partid nu va accepta sa faca vreo apreciere pe aceasta tema. Teoretic, toti liderii sunt in vacanta. La partid nu mai este decat Geoana. Practic insa, Consiliul National din toamna se p regateste minutios de catre fiecare vector de opinie din PSD in parte. Privitor la intalnirea de marti, consilierul lui Ion Iliescu, Victor Opaschi, ne-a spus doar ca Nastase a vazut masina lui Iliescu parcata in fata portii si a decis sa intre cu scopul de a-i povesti celui din urma cum a fost vizita la Paris, ce s-a mai petrecut la forumul Crans Montana si sa-i inmaneze niste carti pe care i le trimisesera doi politicieni socialisti cu care s-a intalnit.

Tin legatura
„Ei sunt permanent in legatura, vorbesc de cateva ori pe saptamana la telefon si se si viziteaza destul de des. Asa ca n-a fost nimic deosebit in aceasta intrevedere“, a declarat Opaschi.

Sanse putine
In apropierea lui Mircea Geoana, nimeni nu pare sa-si faca probleme, in ceea ce priveste intentia de relansare politica a lui Adrian Nastase. Voci avizate din aceasta zona fac referire la o presupusa lipsa de entuziasm a membrilor partidului, in ceea ce priveste simpatia pentru un politician pe care l-a imbogatit „Matusa Tamara“, dar care are dosare la DNA. Antonie Iorgovan vorbea, saptamana trecuta, la aniversarea celor 48 de ani ai lui Mircea Geoana, la vremurile cand toate filialele PSD puneau mana de la mana ca sa-i cumpere cadouri valoroase lui Adrian Nastase atunci cand era ziua lui. Aprecierea adversarilor din PSD ai lui Adrian Nastase este ca fostul premier al Romaniei nu va mai putea reveni niciodata in prim-planul politicii si ca orice demers al acestuia, pe o atare tema, s-ar putea concretiza, eventual, in analize sterile legate de politica externa romaneasca.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.