Noile informatii despre pozitia fruntasa a Romaniei la capitolul investigatii in privinta iregularitatilor - cum sunt numite eufemistic problemele legate de fondurile europene - si fraudelor in anchete ale OLAF nu sunt decat o noua palma peste obraz
Noile informatii despre pozitia fruntasa a Romaniei la capitolul investigatii in privinta iregularitatilor - cum sunt numite eufemistic problemele legate de fondurile europene - si fraudelor in anchete ale OLAF nu sunt decat o noua palma peste obrazul si asa prea calit al responsabililor finantisti de la Bucuresti. Aceasta chestiune stresanta, care persista de atatia ani, scoate destul de clar in relief ca nu hatisul de reguli sunt buturuga mica care sa rastoarne planurile celor care intr-adevar au acces nestingherit la fonduri. Inca o data, se vede ca, pentru cei aflati in carti, regulile nu sunt decat paravanul de onorabilitate care sa ii ajute sa le poata evita ca efect final.

Pozitia de lider in acest clasament al jenei nu este insa neaparat interesanta din unghiul indicelui inalt de coruptie mentinut de Romania, ci ridica serioase dubii cu privire la capacitatea de absorbtie a fondurilor in general si mai ales la calitatea impactului pe care aceste fonduri ar urma sa il aiba dupa ce proiectele ce se vor finanta cu Fonduri Structurale se vor fi bifat la activ.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.