Sa recunoastem ca era destul de haioasa apropierea cu certificat de garantie de mult expirat dintre George Copos si Jean Valvis, iar asta cu toate ca existau numeroase elemente comune intre cei doi. La Copos nu ne mai mira de multa vreme ceva, caract
Sa recunoastem ca era destul de haioasa apropierea cu certificat de garantie de mult expirat dintre George Copos si Jean Valvis, iar asta cu toate ca existau numeroase elemente comune intre cei doi. La Copos nu ne mai mira de multa vreme ceva, caracterul sau duplicitar, zgarcenia patologica si propensiunea catre melodramatic si derizoriu fiind hibe pe care toata lumea i le cunoaste si pe care doar Jenica Valvis le-a ignorat. Sa-l credem doar naiv? Nici gand, in primul rand pentru ca mai mult ca sigur ca i-ar conveni, apoi pentru ca nu ne prea vine deloc la socoteala, mai ales dupa afacerile dubioase pe care le-a derulat in Romania, cea mai duhnitoare dintre acestea fiind adjudecarea podgoriei de la Samburesti in schimbul unei sume ridicole. Cam la asta ne refeream cand afirmam ca exista destule similitudini intre Valvis si Copos, la baza acestora stand strania asociere dintre cei doi.
Fiind oameni cam de aceeasi factura fiecare si-a inchipuit ca e ceva mai smecher decat celalalt, pe care-l va putea sunta fara prea multa osteneala. Intre ei lucrurile trebuie sa se fi precipitat dupa ce Valvis a venit cu acea initiativa de transformare a clubului giulestean in societate pe actiuni. Mai mult ca sigur ca atunci i s-a aprins fitilul lui Copos, cand a vazut ca un laptar cu trei origini care abia a invatat drumul spre Grant se obrazniceste si incepe sa se implice in mecanismele clubului pe care el a pus mana inca de acum 14 ani. A tacut placintarul ce a tacut, a lasat impresia ca subscrie total la initiativele afro-greco-elvetianului, dupa care, pac!, l-a matrasit in cel mai subversiv mod cu putinta. Nu i-a zis nimeni nimic, a fost ignorat cu desavarsire pentru ca in pauza meciului cu maltezii de saptamana trecuta Copos sa ordone difuzarea printre ocupantii scaunelor de la masa presei a unui comunicat prin care se anunta ca numitul Valvis Jean nu mai are calitatea de actionar in urma unei aproape clandestine majorari de capital.
Daca ar fi fost vorba despre altcineva poate i-am fi plans, insa in privinta lui Valvis nu putem neam recurge la asemenea smiorcaieli intrucat isi merita din plin soarta, mai ales dupa inhatarea acele podgorii strategice de la Samburesti, un bun national, poate chiar de patrimoniu. Mai mult decat atat, seful mulgatoarelor plateste pentru autosuficienta sa si pentru increderea sinucigasa pe care a avut-o in propriile harseli, acesta ignorand cu ingamfare toate atentionarile pe care i le-au oferit din condescendenta mai multi coposologi, printre care cel mai de seama este fara indoiala Dumitru Dragomir, care l-a avertizat public in cateva randuri pe Valvis asupra metodelor diabolice prin care fostul vice-premier a razbit in jungla afacerilor din Romania. Iar acelasi lucru l-am fi spus si daca s-ar fi intamplat invers pentru ca prea putin ne pot afecta "tepele" pe care si le trag intre ei doi snapani. Pe de alta parte, revenim obsesiv, chestia aia cu Samburestiul chiar ne doare si ne afecteaza. Bine i-ai facut, nea George, chiar daca numai a justitie divina nu seamana potlogaria asta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.