Cea mai vizitata insula din Grecia poate fi o alternativa la litoralul Marii Negre. In plus exista si tentatia istoriei.

Creta atrage aproximativ un sfert dintre turistii care aleg Grecia. Plajele albe, apa limpede si ruinele vechii ci
Cea mai vizitata insula din Grecia poate fi o alternativa la litoralul Marii Negre. In plus exista si tentatia istoriei.

Creta atrage aproximativ un sfert dintre turistii care aleg Grecia. Plajele albe, apa limpede si ruinele vechii civilizatii sint ca un magnet. Legendele reprezinta o buna modalitate de popularizare a insulei. Istoria se imbina cu clima blinda si hotelurile cu servicii de calitate. Astfel se ofera un produs turistic de succes. Preturile sint acceptabile, iar romanii au descoperit de citiva ani placerea de a-si petrece vacantele pe aceasta insula.

Istoria atrage turistii

Palatul Knossos este locul cel mai important si cel mai cunoscut al civilizatiei Minoniene. Conform legendei, a apartinut celebrului rege Minos si este locul unde s-au nascut legende precum cea a Labirintului si a Minotaurului sau cea a lui Dedal si Icar. Dincolo de legenda ramine istoria. Civilizatia Minoniana a ajuns in Creta in jurul anului 3000 i.Hr. Epoca de aur a fost cuprinsa intre 1700 si 1450 i.Hr. Ulterior, Creta a fost cucerita de romani, bizantini, arabi, venetieni si turci. Un alt punct de atractie este Castelul Franco, ridicat de venetieni in secolul al XIV-lea ca fortificatie de aparare impotriva atacurilor piratilor sau ale turcilor.

Ieftin in septembrie

Preturile sint destul de mari in virf de sezon. Astfel, la un hotel de 3 stele, cu demipensiune, preturile ajung, dupa jumatatea lunii iulie, la peste 480 de euro, in vreme ce la un hotel de 4 stele tarifele pentru acelasi pachet depasesc, in general, 600 de euro. In cazul hotelurilor de 5 stele, pentru o vacanta in iulie sau in august se vor plati peste 750 de euro, dar exista si hoteluri in care un sejur costa peste 1.000 de euro.

In cazul hotelurilor clasificate la 2 stele, pretul ajunge, in aceeasi perioada, la 350 de euro, tot pentru o saptamina de cazare, cu demipensiune. Preturile scad din nou in luna septembrie. Vacanta la un hotel de 3 stele ajunge la 430-440 de euro, iar la sfirsitul lunii se ieftineste pina la 360 de euro, in vreme ce un concediu la un hotel de 4 stele costa 520-530 de euro. Turistii care achizitioneaza pachete cu demipensiune trebuie sa mai aiba la ei aproximativ 150 de euro pentru masa de prinz. Ei vor avea ce sa aleaga, oferta fiind diversificata. Pot opta fie pentru aperitive compuse din vinete tocate cu ulei, lamiie si usturoi, fie pentru musaca, ghiveci, carne prajita, peste, fructe de mare sau scoici.

Excursii la cerere Cei care doresc sa vada mai multe locuri trebuie sa aiba mai multi bani in buzunar. Cu 35 de euro se poate petrece o seara cretana ce consta in urmarirea unui program folcloric intr-un sat cretan. Interesanta este si o excursie la cheile Samariei, dar si o calatorie care include vizitarea satului cu radacini bizantine Agios Nikolaos si a insulei Spinalonga, fosta colonie de leprosi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.