Simpatic convalescent, dl Stolojan! (Spun asta fiindca pentru mine orice om care a fost internat o data in spital si-a urmat apoi nu importa ce tratament, ramane toata viata un convalescent. Cu o debordanta vitalitate uneori, dar tot convalescent. Pe
Simpatic convalescent, dl Stolojan! (Spun asta fiindca pentru mine orice om care a fost internat o data in spital si-a urmat apoi nu importa ce tratament, ramane toata viata un convalescent. Cu o debordanta vitalitate uneori, dar tot convalescent. Pentru ca nu mai e ce-a fost inainte. Si ca sa nu se spuna ca fac parti-pris-uri, si eu, operat de apendicita acum 40 de ani, tot convalescent sunt. Ce-i drept, toti suntem convalescenti, dar - vorba lui Nenea Iancu - numai unii expresivi...). Convalescenta infloritoare a dlui Stolojan da insa pe margini: s-a imbolnavit de politica. Plictisit probabil de lungile coloane de cifre din borderourile sale de contabil, de fluctuanta, imprevizibila relatie erotica intre leu si valuta (dovada ca a vrut s-o propteasca, scurt, pe aceasta din urma), de "audit"-urile moldovenesti de la Banca Mondiala, fostul sprijinitor de campanie electorala a lui Ion Iliescu a decis sa treaca intr-un domeniu mai saltaret: in viata politica. Cum a ajuns (si cum a fost acceptat, pe turnanta, exact ca Agamita Dandanache) la liberali, ramane pentru mine un mister. Fiindca dl Stolojan are de-a face cu liberalismul tot atat cat are de-a face Materazzi cu Islamul. Postura care i se potriveste e cu totul alta: parca-l si vad la ora 9 dimineata la Circumscriptia Financiara Cutare, luand in dosul ghiseului niste pastile ca sa-si inceapa cu pofta ziua de munca si uitandu-se cu satisfactie pe ferestruica in hol, unde, al 83-lea la coada, dl Patriciu asteapta sa-si plateasca impozitul global.
...Oare dna Mona Musca s-o fi operat de ceva, cumva, candva?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.